Úvod » Kyselina Askorbová E300
Odporúčaná denná dávka je 60 mg až 300 mg k zvýšeniu imunity ako antioxidant do džúsov
Vzhľad:
Biely kryštalický prášok Kyselina askorbová (presnejšie kyselina L-askorbová) alebo vitamín C je kyselina a zároveň vitamín. Kyselina askorbová patrí do skupiny vitamínov rozpustných vo vode. Je citlivá na teplo a vysoko citlivá na oxidáciu. Zdrojom sú citrusy (citrón, pomaranč, grapefruit), zemiaky a paradajky.
Ďalšími zdrojmi brokolica, ríbezľa čierna, jahoda, karfiol, špenát, čerešne.
Kyselina askorbová je potrebná na reguláciu metabolizmu aminokyselín, udržiavanie pevnosti cievnych stien a dýchanie. Podporuje vstrebávanie železa, stimuluje tvorbu bielych krviniek, vývoj kostí, zubov a chrupaviek, podporuje rast a odstraňuje voľné radikály. Vitamín C tiež znižuje vysoký krvný tlak. Kvalita balenej látky: potravinárska Kyselina askorbová je biela kryštalická látka kyslej chuti ,teplota topenia 192 °C, opticky aktívna. Vo vode sa rozpúšťa ľahko, dobre v liehu 95 °C a v acetóne.
Za neprítomnosti oxidačných látok je kyselina askorbová stála v kryštalickej forme, tak aj v roztoku i pri zahriatí na 110 °C
Obsah balenia:
1x kyselina askorbová 250 g